Gelelim konumuza;
Uzuncaaaa bir zaman gecmese de tarif yayınlamayalı bir hayli olmuş.. bunun sebebi hem sizlersiniz hem de benim üşengeçliğim.. Tarifleri okuyup yapanlar oluyordur eminim,ama hiç görmemiş ve benim blogumdan habersizmiş gibi davranıp benim verdiğim tarifleri kendileri bulup yapmış gibi gosterenleri duyup görünce sinir oluyorum! Madem öyle siz yapın önce bende sizden faydalanayım bir seferlik! Sizin bana yaptığınız gibi!..
Bir de elinizde ki malzemeler ile Kore Yemeği yapıyorsanız en azından başlığınızı değistirin ki benden faydalandığınız da belli olmasın!..
Neyseeeeeeeee stres yapmak bana yasak,malum bebeğimi etkileyemem,benim huzursuzluğumu çocuğuma lanse etmeye hakkım yok nede olsa!..
Bu sefer Kore yemeği değil de bir tatlı tarifi yapalım.. Geçenlerde izlediğim bir video üzerine yapasım geldi,ama tabii ki gene tarifin belli yerlerinde oynamalar yaptım☆.☆ Muhallebisinde yaprak jelatin kullanılıyordu ben onu kullanmadım,zararı var diyemem ama hamilelikten dolayı uzak durmayı tercih ediyorum desem daha doğru olur! Satılan çoğu pasta ürününde(özellikle pisirilmeyen kremalı pastalar)kullanılıyor..
Birkaç kere hazır pasta aldık ve kreması hep bi bozuk cıktığından evde yapmak şart oldu bana,e zaten malumunuz pasta üzerinde de biraz iyiyimdir ,dedim haydeee kalk git yap sen bir kremalı pasta :P Kremalı pastalar seviyorsanız size göre de güzel olabilir,bize bir iki dilimden sonrası fazla geliyor ama pratiklik açısından da güzel bir tatlı,pasta,cheesecake..
Başlayalım ozaman yapımına:
Malzemeler
ALT TABAN ICIN:
- Pötibör bisküvi( 2paket kakaolu kullandım ben)
- Margarin(150gram)
KREMA ICIN:
- Kremşanti(1paket/pastacı kremanız varsa o da olur)
- Süt( Kremşanti için gerekli/1subardagı)
- Labne peyniri(1paket)
- Limon(yarım limon suyu/olmasa da olur)
- Tozşeker(Yarım su bardağı)
- Çilek(baska meyve de kullanabilirsiniz,ama çilek zamanı başladığından bol bol çilek tüketin derim)
SUSLEMEK ICIN:
Bitter çikolata(Bir paketin yarısı yeterli olur,ya da sizin zevkinize kalmış..//Pasta icin kullanılan KUVERTUR cikolatalardan bulabilirseniz o daha iyi oluyor ama yok bulamıyorsanız da normal bitter cikolata kullanılabilir..))
1:>2paket pötibör bisküviyi robotta un ufak hale getiriyoruz.
2:> Margarini(150gram) tavada güzelce eritiyoruz,dikkat edin yakmayın..
(Paketin arka kısmında 50-50-50-50-50 diye eşit halde işaretlenmiş,ordan 150 gram olacak şekilde keserseniz,nasıl ölçücez triplerine girmemiş olursunuz) :))
3:> Güzelce çektirdiğimiz bisküvileri bir kaba alıp erittiğimiz yağı bisküvilere döküp güzelce karıstırıyoruz. Hafif nemli toprak gibi görünüyor,yeni sulanmıs çiçek topragı gibi:))) Nasıl bir örnektir o ya :))))
4:> Benim kullandığım kalıp en ufagıydı oyüzden alt taban baya kalın oldu,siz orta boy kalıp kullanın.
(NOT: Kalıbınızın altını cıkarıp strec ile sarın(cemberin alt kısmını,(tersten) kapatcak şekilde strec sarın.))
5:> Yağlanan biskuviyi taban kısmını strecle kapladıgınız kalıba güzelce yayın.. Ben kepçe yardımı ile bastırarak düzlestirdim tabanımı,bardak veya pasta tokmagınız varsa onla da düzlestirebilirsiniz..(Bastırarak yapmanın amacı bisküvilerin birbirine yapısması ve derli toplu bir taban elde etmektir)
6:> Yaklaşık 9~10çilek kullandım,ortadan kesip cilekleri güzelce düzleştirdiğimiz tabanın kenarlarına düzgünce dizelim. Dizerken kenarlara doğru iyice ittirebilirsiniz,kalıba iyi tutunsun diye..
7:> Kremşantiyi 1su bardağı süt ile güzelce çırpın.
8:> Başka bir kaba labne,yarım limon suyu ve yarım su bardağı tozşekeri alıp güzelce cırpalım..
9:> Çırptığımız labnenin üzerine kremşantiyi yavaş yavaş ilave ederek cırpmaya devam ediyoruz. 1kepce şanti koyup 2dakika çırpın,sonra 1kepce daha şanti koyun,şanti bitene kadar bu şekilde yapın.. Tamamen bittiginde cırpma işleminiz,kremanız bu sekilde görünüyorsa olmuştur demektir :))
10:> Çilekler ile kapladığımiz bisküvi tabanına güzelce cırptıgımız kremayı döküyoruz. Pasta paletiniz var ise üstünü pürüzsüz bir şekilde düzleştirip buzlukta 3~4saat bekletiyoruz.. Eğer ki paletiniz yok ise benim gibi bıçagınız ile de düzlestirebilir ya da her hangi bir mutfak aletiniz ile düzlestirebilirsiniz.. ♡.♡
11:> Yarım kuvertur(bitter cikolata/beyaz cikolata/sütlü cikolata/cilekli cikolata) benmari usulü eritiyoruz. Ben çaydanlık üstüne su doldurdum ve cezveme cikolatalarımı koydum,bu şekilde tekniğine uygun bir eritme yöntemi kullandım :))) Lisede öğrendiğim bilgilerden de ara sıra sizlere aktarırım.☆.☆
BENMARI=> 2 kap ile yapılıyor, birinci kap altta kalan su dolu kaptır,ikinci kap ise üste gelen ve eritilecek olan malzemenin konulduğu kaptır.
Önemli olan nokta üstte olan kabın suya değmemesidir,değse de pek sorun yok ama siz değdirmemeye calışın.
12:> Benim şanti torbalarım olduğu icin erittiğim cikolatayı ona döktüm :))) Üşendim yağlı kagıt ile huni yapmaya ne yapalım yaniii :)))
Ucunu istediğim boyutta kesip yağlı kagıt üzerine kafama göre yuvarlaklar yaptım ve 10dakika tezgahın üzerinde beklettikten sonra buzdolabına koydum,zaten hemen donuyorlar :)) Tabii sizin yaptığınız kalınlık da önemli,ince yaparsanız hemen donuyor,kalın olursa sekilleriniz ona göre uzar donması,dikkat edin.
(Yağlı kağıdın altına,tabak,tepsi bir sey koyun ki dolaba kaldırırken yaptıgınız sekiller bozulmaz böylelikle.)
13:> Iyice donmus olan cheesecake/pastayı buzluktan cıkarıyoruz.
Cemberin altına ben ufak kase koydum,cemberi açıp direk aşagıya dogru cıkarttım kalıbı..Yukarı doğru cıkartmaya calışınca kekinizde/pastanızda bozulma/deforme olabilir oyuzden bu sekilde deneyin..
14:>Kalıbın altına strec koymustuk ya heh işte onun önemi de bisküviyi bastırarak düzlestirdiginizde tabaga yapısmamıs olup,kalıptan cıkarırken cok cok faydalı oluyor..
15:> Donmuş cikolatalarıda istediğiniz gibi kekinizin/pastanızın üzerinize koyun,dizin.. Mutfak sizin,hayaller sizin,dileginiz gibi süsleyin..
Ben panda yapcaktım ama ne gerek var diyip vazgectim :))) Siz siz olun üşenmeyin :))
Evettttttttt,bitmis halimiz de budur:)))
Dilimlerken bıcagınızı sürekli suya batırın ki beyazlıgına toprak görünümlü bisküvi bulaşmasın :)))
Ve erimesine karsı biraz da hızlı dilimleyin :))
Isterseniz buzlukta tutun isterseniz buzluktan cıkardıktan sonra buzdolabında tutun.. Yaklaşık 3~4 saat buzlukta beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp toplam bi 5~6saat sonunda yerseniz daha iyi olur..
Benden bukadar,umarım begenirsiniz,sizde kremasını farklılastırabilirsiniz,hayal gücü sizin ne de olsa☆.☆
Gönlünüzden kopan baharatlar ile sevdiklerinizin kalbinden midelerine inerken yüzlerinde tebessümler olusturabilmeniz dilegiyle♡.♡
Her gecen günümüz bir öncekinden güzel,yarınlarımız da daha umutlu bir gelecek bizlerle olsun!
Tarifleri deneyenler bana resimlerini gönderip,kızım ve benim yüzümüzde sevimli gülücükler olusturmanız dilegiyle♡.♡
Instagram:> Hyanggi.han
Facebook:> Burcu Han
Anlatisin okadar guzelki herşeyi tek tek anlatiyosun emegine saglik
YanıtlaSilCok tesekkurler,daha faydali ve anlasilir sekilde yazmaya calisiyorum herzaman,basarabiliyorsam ne mutlu bana♡♡
SilAnlatisin okadar guzelki herşeyi tek tek anlatiyosun emegine saglik
YanıtlaSil