5 Ekim 2015 Pazartesi

계란조림/계란장조림

Gorusmeyeli nasılsınız sevgili okurlarım ♡.♡ Beni sorarsanız yogun bir gezme temposundan cıkıp,gribe yakalanmanın verdigi halsizlik ile hicbirsey yapamadım... dersem inanmayın :))) ayın 3nde Zorlu Center MAMMAMIA gosterisini izlemeye gittik,dun kuzenimin nikahına gittik,bayramda da biliyorsunuz Bolu'yu talan ettim :)) onceleri hep Kastamonu'ya gitmeden molalar Bolu'da olurdu hic boyle gezmemistim,ay ben kafama dedim,nasıl bukadar gec gelirsin buralara gezmeye diye :))) Abant gölü ile acılısı yapıp,Mudurnu,Gölcük tabiat parkı ve Yedigöller Milli Parkı'nı gezdim,tozdum,300~400arası da fotograf cektim :))) cekerken farketmemistim de duzenlerken baya kaba tepkiler verdim kendime :))) Yedigöller'de Dilek Cesmesi'nden de su iciverdim,ohhhhh kana kana dagdan gelen buz gibi su icilmez mi,bazıları aaa iciliyor mu diye donup donup baktı bana benden sonra da baya kuyruk oldu :)))) Belki baska bir yazım da doganın kesfedilmeyi bekleyen gizli kose bucaklarını anlatırım,ne dersiniz :)))

bugun cok mu cok kolay bir tarif ile geldim :)) Icinde ki 1~2malzemeyi bulamayabilirsiniz,hic problem yok olmasa da olur turden bir tarif cunku :)))

  • Malzemeler:
  • Yumurta(Tarifin olmazsa olmaz malzemesinin basrolu )
  • Soyasosu(Olmazsa olmaz ikinci malzeme)
  • Sarımsak+Zencefil
  • 다시마(dashima(bu ne oluyor hemen anlatıverim.. Bir tur suyosunu,bu kimbap da kullanılan yosundan daha kalın ve sadece corba yapımlarında 'corba suyunun anakralicesi'olarak bilinen kurutulmus bir yosun)))(smart market de %99vardır,ilerleyen gunlerde bu malzeme ile corba suyu hazırlıcaz soylemedi demeyin))
  • 멸치(myeolchi..efendim bu da bizim hamsilerin kucukleri hani su av yasasına gore avlaması yasak olan daha kucuk hamsicikler.. Genel olarak bu kucuk hamsicikler de corba yapımında 'corbasuyunun anakralicesinin birinci derece akrabası'olarak kullanılıyor)))((smart market de %99vardır,ilerleyen gunlerde bunu da corba suyu hazırlarken kullanacagız)))
  • Bal/seker(soya sosunun keskin tuzunu kırmamız icin bir miktar lazım)
  • Su(Soya sosunun tuz oranının devreleriyle oynamak icin kullanmak sart ))
     1:Yumurtaları guzelce haslıyoruz(nasıl haslanıyor herkes biliyordur diye es geciyorum burayı) istedigimiz kıvam tam pismis olmasıdır,pisen yumurtanın kabuklarını da soyup sosu yapmaya gecelim.
    2:Sos tenceresine soya sosu 1.5su bardagı kadar koyup uzerine 1~1.5su bardagı kadar da su ekleyin.
    3:Sarımsak ve zencefil ekleyin,1er tatlı kasıgı kadar.
    4:다시마nız var ise ufak bir parca koparıp onu da sos tenceresine atın.
     5:멸치niz var ise onu da ekleyip bal veya seker koyduktan sonra orta ates de sosu kaynatın. Toz seker koyarsanız 2yemek kasıgı bal koyarsanız da 1yemek kasıgı koyun.
    6:Sos kaynarken kabuklarından kurtuldugumuz yumurtaları icine yavas yavas koyup 2~3dakika sosun icinde pisirelim,daha sonra ocagı kapatıp hafif ılıdıktan sonra dolaba koyun.
     7: Hemen yemek isterseniz de ılıyınca nekadar yumurta yiyebilecekseniz guzelce dograyıp(yumurta) sosumuzdan da ustune guzelce serpistirip lapa pilav밥,kimchi김치,ddeokbokki 떡볶이 vs gibi seylerin yanında yiyebilirsiniz.

    Biz afiyetle yiyiyoruz,umarım sizler de begenirsiniz. Koreliler yaparken et ile de yapıyorlar ama ben daha basit bir tarif paylasmak istedim sizlerle.
    Benim gibi 7~8tane yumurta yaparsanız eger yemediginiz yumurtaları saklama kabına koyup sosunu da ustune bocalayıp dolap da saklayabilirsiniz♡.♡
    Kalbinizden kopan baharatlar ile sevdiklerinizin kalplerine dokunup midelerine solen yaptırırken yuzlerinde ki tebessumleri ile mutlu olmanız dilegiyle.



    Sonbahar dokerken yaprakları kalbinizde olusan kırgınlık ve kızgınlıklarınızdan da kurtulun! Bazıları icin uzulmeniz,sadece uzulmenizden ibarettir! Size verilen deger sizin verdiginiz degerden daha az olmayan kisiler ile karsılasıp kaynasmanız dilegiyle.

    Iyi gunleriniz olsun♡.♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder