Çok uzatmadan bu yazımı tariften bahsetmek istiyorum..
Bir çoğunuz görmüş,duymuş hatta belki de denemişsinizdir evlerinizin şenşakrak noktası mutfağınızda☆☆
Omelet rice/오므라이스/omlet+pilav/Omletli pirinç :))
Bir yemek tarifi vermeden önce genelde hangi mutfaktan girmiş o ülkenin topraklarına,türleri var mı,ilk nezaman yapılmış vs gibi konuları merak ettiğimden vikipedi olarak araştırma yapıyorum,genelde üşenmiyorum araştırırken :)) kimseye yanlış,kulaktan duyma bilgi aktarmayı istemiyorum!
Bu yemekciğimiz japonlardan çıkmış hissine kapıldım,çok detaylı bilgi bulamadım taa ki her vikide japon omletli pilavı gibi sözlere rast gelene kadar.. Hatta google amcada ararken de japon tarzı pişirme yöntemleri falan vardı☆☆ Asya Mutfağı olsun bizim olsun derrrrrrsem tabii ki de inanmayın :)) Türk Mutfağı dururken,napayım onları der tribimi atar,malzemelere gecerim ☆☆
Malzemeler:
- Yumurta
- Pilav(Benim kalan 1kasecik lapa pilavım vardı onu kullandım)
- Kırmızı biber/Paprika
- Kabak(Yarım kabak/ama benim gibi pilavınız az ise 1tane kabak da doğrayabilirsiniz,az pilavlı bol sebzeli yaptım ben:))
- Soya filizi(Olmasa da olur,benim dolapta duruyordu koydum,şart değil yani)
- Kuru soğan
- Sarımsak
- Tuz/Karabiber/Pulbiber
- Salam/sosis( elinizde hangisi varsa kullanabilirsiniz,benim hindi salam vardı yaklasık 8dilim koydum)
- Ketçap
2=> Ilk olarak tavaya azcık sıvıyağ koyuyoruz,sonra ilk sıraya k.soğanı alıp yaklaşık 2~3dakika soteliyoruz.
3=> 2~3dakika sotelediğimiz soğanın üzerine kırmızı biberi ekleyip 1~2 çevirdikten sonra kabakları ekliyoruz.
4=>Kabakları ekleyip yaklaşık bir 5dakika kadar sotelemeye devam ederken soya filizlerini de ekliyoruz tavamıza ve son olarak artık hepsinin keyfimize göre sotelendiğine kanaat getirdiysek eğer salamları da ekleyip bir kaç dakika daha sotelemeye devam ediyoruz :))) Ne soteledik ama değil mi :))
5=> Pilavı eklemeden önce 1tatlı kaşığı kadar sarımsağı ekleyip güzelce bir alt üst ederek tavayı sebzelerin her yerine işlemesini sağlıyoruz ve pilavı da tavaya ekleyip bir tutam tuz,karabiber ve isterseniz pulbiber vs. atabilirsiniz.. Yaklaşık 2yemek kaşığı kadar da ketçap ekleyip ocağı kapamadan son bir karıştırma yaparak ocaktan alabiliriz,sebzeli pilavımızı..
Bu pilav 볶음밥(kızarmış pirinç/fried rice)diye geçiyor..
6=>Teflon tavayı ocağa koyup bir damla yağ döküp pecete ile silin tavayı,maksat omletimiz tavaya yapışmasın~~
1kişi için 2yumurta kullandım,güzelce cırpıp tavaya dökün ve kenardan ittirerek üzerinde kalan vıcık kısımları da tavaya yerleşerek pişmesini sağlayın,veya ortasından küçük delikler açarak alta gecmesini sağlayın..Umarım anlaşılır olmuştur :))
7=>Pişen omletin bir kenarına soteleyerek hazırladığımız pilavımızdan/pirincimizden ekleyip diğer kenarı pilavın üzerine kapatarak tabağımıza alıp üzerini ketcap ile süsleyebiliriz.
Ben tam kapatmadım omleti,ama isterseniz omleti tam diğer kenarına denk getirerek kapatabilirsiniz :))
Benim omletli pilavcığım bu şekilde,dediğim gibi siz tam olarak kapatabilirsiniz omleti,bir ucu diğer ucun üzerine denk getirmeniz yeterli olur♡♡
Omleti isteğinize,damağınıza göre pişirebilirsiniz,az pişmiş,çok pişmiş,orta pişmiş olarak,ben çok pişmiş yumurta sevmiyorum mesela :)))
Bu da bir diğer görünüşü,yazarken dahi acıktım,kalkıp yemek yemeliyim :))
Öğrenmek istediğiniz,merak ettiğiniz tarif varsa söyleyin,malzeme bulma sorunu yoksa yapar paylaşırız :))
Sadece Kore Mutfağı değil,bizim yemeklerimizden de merak ettiklerinizi sorabilirsiniz ♡♡
Ben sizlere bir şeyler anlatırken mutlu oluyorum,umarım sizler de okurken zevk alıyor ve pişirme isteğinizi az da olsa tetikliyorumdur ♡♡
Kalbinizden kppan baharatlarınız ile yemeklerinizi şölene çevirip sevdiklerinizin midesinde bayram habası yaratarak yüzlerinde ki tebessümleri olabilmeniz dileğiyle♡♡
Dününüzde ki üzüntüler bugünlerinizde mutluluk yarınlarınızda umut olsun☆.☆
Yaptığınız tarifleri bana gönderin,beni de sevindirin ♡.♡
Instagram=> Hyanggi.han
Facebook=> Burcu Han
Oooooo mayyyy gatttttt
YanıtlaSil