Yoğun istek üzerine gecenlerde yaptığım diyet kurabiyesi tarifi icin geldim:))
Yapıp yedikten sonra ogrendim ki Yulaf emziren anneler icin de sut yaptıgına inanılan ama kanıtlanmamıs bir tahıl urunuymus. Daha cok emziren annelere enerji verdigi ile biliniyormus. İlk 6aydan sonra bebeginizin kilo alımı normal seyrindeyse diyetlerinizde tuketebileceginiz yazıyor(ben demiyorum yani,oyleymis diyorum diyet yapacak olan anneler)
Normal olarak da yani gunluk hayatta da gereksiz aburcuburlar yerine bu tarz bir tarif yapıp gun icerisinde veyahut kahve/cay esliginde yemek daha saglıklı,neden mi icine yararlı olan butun kuruyemis urunlerini koyuyorsunuz cunku:))
- Ceviz= Kalbi korur,beyin gelisimine katkı saglar(hamile kadınlara doktorları bosuna ceviz ye demiyorlar,anne karnında bebegin beyin gelisimini desteklemeye baslıyor) ve yaslanması geciktirir(Alzheimer riskini en aza indirmek icin gunde bir avuc ceviz yiyin diye bir laf okumustum zamanında)ve kadınların en vazgecilmezi saclara ve ciltleri icin de cok iyi oldugunu biliniyor.
- Fındık=Kalp ve damar sağlığını destekleyip kalp krizi riskini en aza indirmesi,sac ve cilt icin en iyi dost,kaslar icin birebir,sindirim sistemine yardımcı olması ile bilinirken halk olarak en cok bilinen ozellik dogurganlıgı arttırmasıdır=))))
- Kuru Üzüm= Sindirim,kemik saglıgı,goz saglıgı,demir eksikligi icin iyi bir gunluk takviye oldugu bilinir.
- Badem=Beyin saglıgı icin cok faydalı(Aynı ceviz gibi Alzheimer yakalanma riskini en aza indiriyor ve hamile anneler icin anne karnında bebek beyim gelisimi desteklemek icin veyahut kendi basına yemek yiyebilen cocuklar icin beyin gelisimlerinde etkili oldugu soyleniyor),kanseri onleyip,diyabete karsı koruma saglaması,kilo vermekte faydaları ile bilinir.
- Hindistan cevizi=İdrar yolu enfeksiyonunu onler,lif acısından zengin,sac ve cilt icin cok faydalı olması bilinir(tabii ki hindistan cevizi orjinalinin faydaları bunlar=))
- Yulaf=Bol lif icerdiginden dolayı bagırsak sistemine faydalı,sac ve cilt icin yararları var,kalp icin yararlı olup inme veya felc riskini azaltır.
Kısa bir arastırma ile ulastıgım bilgiler bunlar,saglık acısından da bayagı faydalı urunler kullanacagız kurabiyemize. En onemlisi gun icerisinde bir cogumuzun ay yemeyi unuttum sonra yerimlerle gecistirdiklerimizi tek bir urun icerisinde toplayıp canımız tatlı istedigi her an agzımıza atabilecegiz.
Diyet kurabiyesi dedigime bakıp aldanmasın kimse yani=))
Ozaman tarifimize gecelim:))
Malzemeler
- Yulaf(2subardagı)
- Fındık(1subardagının %75i dolu olacak sekilde(3/4))
- Ceviz(Fındıktan biraz daha az konulabilir)
- Kuru Üzüm(1subardagı)
- Hindistan Cevizi(2subardagı)
- Kuru visne(Ceyrek subardagı)(istege gore eklenebilir)
- File badem(Ceyrek subardagı)(istege gore eklenebilir)
- Beyaz cikolata(150gram)(isteyen bitter olarak da kullanabilir)
- 3yumurta
- Tarcın(istege gore konulabilir)
- Vanilya(Sekerli Vanilin)
Benmari=) 2kap/tencere ile gerceklestirili. İlk kap tencere alta konur ve icine su doldurulur(agzina kadar su doldurma degil urunumuz eriyene kadar tenceremizin buhar olustururken suyun bitip yanmamasina yetecek kadar su,
İkinci kabi da su doldurdugumuz tencerenin ustune koyup urunumuzu icine yerlestirip eritme,ikinci tencere su ile temas etmemesine de dikkat ediniz)
2=) 2su bardagı yulafı karıstırma kabımıza ekliyoruz.
3=) Visne kurusunu ve kuru uzumu de yulafın uzerine koyuyoruz. (Mayhos tat sevmeyenler visne kurusu eklemeyebilir,tamamen damak meselesi:))
4=)Fındık ve cevizi ister benim gibi tahtanızda cok ufalamadan kendiniz dograyın,isterseniz robotunuza atıp toz haline gelmeden iri taneleri olacak sekilde dograyın. Secim sizin:))
5=) File bademi ceyrek su bardagı olacak sekilde karısımın uzerine ekledikten sonra 2 subardagı hindistan cevizini de ekleyin.
6=) Vanilin/vanilya bende ki gibi özünüz(sekerli vanilin olarak satılan paketlere gore bu sekilde olanlarda vanilyanın o muhtesem kokusu buram buram isliyor mutfagınıza ve tarifinize)varsa bunu ekleyin yoksa paketlerde satılan sekerli vanilinlerden 1paket ekleyebilirsiniz.
7=) Benmari usulu erittigimiz cikolatayı da karısıma ekliyoruz.(tam ılıkken koymanız lazım yani cok sıcakken karıstıramayacagınız icin ılık olması lazım)
8=) Yumurtayı da burada ekliyoruz ve hepsini guzelce yoguruyoruz(Yumurtayı koyarken foto cekmeyi unutmusum:/)
9=)Butun malzemeleri iyice ozdelestirin ki esit dagılım olsun. Kıvamı ne cıvık ne koyu olmalı,yogururken eliniz zaten buyuk ihtimal agrıyacaktır,ama kasıkla karıstırmak da esit dagılımı saglamaz.
10=) Kurabiyelerinize istediginiz sekli verin ve sekli vermenizin bitimine yakın fırını 200°de ısıtın.
Seklini verdiginiz kurabiyeleri fırına koymadan once ayarı 180°'ye getirin ve o sekilde pisirin.
Yaklasık 15dakika da tamamen pisiyor ama siz uzerleri kızarmaya baslayana kadar tutun ki garanti olsun.
Fırından fırına da farklılık gosteriyor.
Kurabiyemizin sonucu=))
50gram bitter koyup 100gram beyaz cikolata koydum ama sonuc bitterli gibi oldu=))
Ben gercekten cok cok cok begendim,gunduz rezene cayımı demleyip 2tane gonul rahatlıgıyla yiyorum aman kilo olacak derdi,tasası yok:)))
Adı ustunde diyet kurabiyesi:)))
Hem kısa sureli tok tutuyor hemde tatlı krizinin onune geciyor:))
Daha onceden yaptıgım beyaz cikolatalı hali de bu sekilde=))
Beraber yapalım,beraber tadalım:))
Her insanın kendine ozgu yetenekleri vardır,birilerini rol model olarak hayatınıza alabilmeniz icin guclu kriterler bulmalısınız!
Kimse kimseden ustun degildir!
Kalbinizden kopan baharatlar ile yemeklerinizde yapacagınız lezzetler ile sevdiklerinizin once kalplerine sonra midelerine ulasabilecek o yolda harikalar yaratmanız dilegiyle!
Dunun yorgunlugu bugune mutluluk yarına bol huzur bırakması umudu ile💟
Yaptıgınız tarifleri bana gondermeyi unutmayın=))
İnstagram= han.aria
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder