İnstagram da yemek(foto)paylasımlarım oluyor ama gel gör ki kendini bilmez insanlar yüzünden tariflerini paylasmak inan icimden gelmiyor. Neden mi?
Benden alıp tarifleri kendileri bulmus gibi gosterenler mi dersin,tarifi ben paylastıktan sonra yapıp yemegin tanıtımını yapanlar mı dersin ne dersin sen bilmiyorum ama ben onlar icin guzelce saydırıyorum en icten dileklerimi=)))
Artık bir bebegim olduguna göre evde 2cesit yemek pisiyor,bazen 3cesit oluyor,babaya diyet yaptırasım tutunca=))
En zorlandıgım donem tabii ki Aria ek gıdaya gecinceydi,bu kıza ne pisirsem ne yedirsem nasıl yapmam lazım,acaba alerjisi olur mu?gibi sorular bile beni benden alırken birde cok bilmis insanlar turuyor cevrenizde! Zaten zorlu bir surece giriyorsun akıl verenler bitmek bilmiyor,biri sussa bin tanesi kapıda sıra bekliyor adeta!(zorlugu taze bir anne olarak ne pisirsem,nasıl yapsam,x,y,z kıyaslamaları,tarif arayısları,bunun dısında cok zorluk yok aslında gozunuzu korkutmayacagım) İlk deneyimler pure kıvamı olmalı sonrası az puturlu vs vs diye ilerlerken bazıları da bana benimki blw(baby led weaning/bebegi sutten kestikten sonra kendi kendine yemesine onculuk etme) usulu yiyor,ben hic yedirmiyorum gibi gereksizzzzz yorum yapanlar da oldu! Burdan toplu soyluyorum ki isinize gucunuze bakın,ordan burdan duyup da bana Blw usulu yediriyorum diye gelmeyin sorsam daha tam acıklamasını yapamayacagınız bir cumle vikvikvik otmeyin! He birdeeeee bende Aria'nın onune koyuyorum yemek ama corba veya pureyi degil(sonra alacak kafasindan asagı boca edecek gelde basma cıglıgı,sanki siz corbayı 6aylık bebegin onune koydunuz da bana ahkam kesmeye hak buldunuz),dokunup algılayabilecegi sebzeyi,tavugu,meyveyi vs vs.!
Cok konustum bak gene,hadi tarife donelim artık.
6ay itibari ile verebileceginiz Labne tarifi..(Zamanında bir cok blogda bakıp detaylı olarak yazanı bulamadıgımdan,dene yanıl ile en iyi sonuca ulastıktan sonra tarifi sizlerle de paylasmak istedim.)
Ozaman buyurun tarife=))
Malzemeler=))
- 1lt süt(günlük süt kullandım ben,taze acık süt bulursanız onunla da yapılabilir)
- 75gr suzme peynir(Ben markette kolaylıkla bulunan SUTAS SUZME PEYNİRden kullandım 3paket(25gr paketi minicik minicik)
- İnce Bez(Peynirin suyunu suzebilmek icin)
- Saklama kabı(=))))))
- Tencere=)))
1=)Sütümüzü tencereye koyup ısıtıyoruz,pastorize süt olduğu icin kaynatmaya gerek yok,eger ki açık süt kullanacaksanız ozaman kaynatmanız gerek.
2=) Peynirleri bir kaseye koyup guzelce ezdim.
3=) Süte (anne usulu) parmak testi yapıyoruz,eger ki parmagımız icerisinde 5~6 saniye durabiliyorsa(6.saniyeden sonra parmagınız hafif yanar gibi oluyorsa olmus demek ıstenen ısı ayarı)ezdigimiz peynire sütten yavas yavas ilave edip sulandırıyoruz.
4=) Süt ile sulandırdıgımız peyniri süt tenceresine döküp 1~2karıstırdıktan sonra (saklama)kabımıza döküyoruz. Benim Bluehouse yogurt makinem oldugu icin ben onun icinde mayaladım(sıcak tutuyor sadece hepsi o yani yogurt falan yaptıgı yok=))ama evinde makinesi olmayanlar fırını onceden ısıtıp orada mayalayabilir(fırını sadece ıstın sonra kapatın calıstırmaya devam etmeyin yani)veyahut battaniye,mutfak ortuleri vs ile guzelce sarıp sarmalayıp 6~7saat mayalandırabilirsiniz.
(Yogurt mayalama islemi ile birebir aynı,tek fark mayamız peynir oluyor)
5=)Mayalama islemi bittikten sonra 1geceyi buzdolabında gecirmesi icin dolaba kaldırıyoruz.
6=) Dolapta geceletttigimiz labneyi suzme islemi icin malzemeleri onceden hazırlayın. Benim kendinden suzgecli saklama kaplarım var,onun uzerine ince bezimi(suzme islemleri icin herkeste ince tulbent/bez vs vardır,olmayanda tuhafiyelere sorup alabilir)koyduktan sonra suzduruyorum,yaklasık 1~2 saat boyunca hic dokunmayıp kendi halinde takılsın diye bırakıyorum)
(Kaynanam benim icin bu kendinden suzgecli saklama kaplarını gondermisti,Allah razı olsun cok isime yarıyor=)) Sizlerde ister direk bezi baglayıp suzdurun isterseniz duz makarna suzgeclerinizin ustune bezi koyup suzdurun,karar sizin=))
7=) Süzdürdükten sonra baska bir saklama kabına alıp dolaba kaldırabilirsiniz. (Diger saklama kabını uzerine koyup ters cevirdim(tepsiyi bir seyin uzerine koyup ters cevirme gibi dusunun),goruntu olarak puruzsuz oldu=))))

Görmüs oldugunuz labnenin kıvamı=)) İsterseniz kahvaltılarında direk boyle verin,isterseniz labneli pancake yapıp onune koyun BLW usulu yesin=))) (kahkaha atıyordu yazarken)
Haftasonları babası ile ortak oluyoruz Aria'nın labnesine,okadar lezzetli ki sur ekmegine ye!!
Birde sıfır tuz,daha ne olsun ayolll=))
Bu görmüs oldugunuz ise peynir altı suyunun fazlası,tabii ki atmıyoruz,bebeklerimizin yemeklerine katıyoruz ya da hamur isi yaparken(kendimize) icine ekliyoruz=))
Bir tarifin sonuna daha geldik=))
Kalbinizden kopan baharatlarınız ile yemeklerinizi şölene çevirip sevdiklerinizin midesinde bayram havası yaratarak yüzlerinde ki tebessümleri olabilmeniz dileğiyle♡♡
Dününüzde ki üzüntüler bugünlerinizde mutluluk yarınlarınızda umut olsun☆.
İnstagram= han.aria
Biraz zahmetli ama olsun ev yapımı en güzeli. Hırsızlar her yerde hırsız. Çok sinir bozucu gerçekten. Ben de bloguma beklerim kardeş :)
YanıtlaSil