4 Eylül 2015 Cuma

김밥(Gimbap/Kimbap)

Merhabalarrrrr,nasıl keyifler?? Kavusamayan kalpler birlesti mi,uzak mesafeler indirgendi mi?? Gunes hala dogudan dogup batıdan batmakta iken oldugumuz yerde sayıp durmayalım,ilk adımları karsıdan beklemek yerine ataga bu sefer biz gecelim!...
Benim keyfim yerinde.. evlendigimden beri evimin bereketi masallah hic dusmedi☆.☆ gecen hafta benim arkadaslarım bende iken bu hafta da esimin okulundan hubesi(kendinden alt sınıf olan) bizde kalıyor.. Evinizden huzur,kalplerinizden sevginiz eksik olmasın!...
Gelelim bugun ki tarife,su herkesin gordugu bildigi Kimbap^^ bazıları ilk gorunce aaaaa bu sushi diyerek bilmis bilmis konussa da en azından icerik az da olsa farklı:))))  Ben ilk kimbap yaptıgım da 2011yılıydı ve ozamanlar ton balıklı yapılıyor mu bilmeden ton balıklı yapıp yiyivermistim :))) hatta ilk kimbap yaptıgım gunun ertesi sabahı esimle bulusmustum.. Ozamanlar arkadastık ustelik,askla alakalı ufacık bir kıprıntı dahi yoktu ne kalbimizde ne midemizde :))))Kimbap fotografını gorup de bana
-'biz koreliler icine daha cok pilav koyuyoruz' diye yorum yapmıstı.. ben de dururmuyum yapıstırdım cevabı
-'ben koreli degil turkum ve ayrıca ben cok pilavlı sevmiyorum yani sen kendin istedigin gibi yapabilirsin'seklinde cıkısıvermistim.. benim bu terslememin ustune hala bana da getir diye ısrar etmisti :)))) Ne gıcıkmısım evlencegimizi bilsem daha insancıl yaklasırdım kocacımaaaa ♡.♡
Ozaman gecelim tarife,belki siz de evlenceginizden habersiz birilerine kimbap yapar,once midesini sonra kalbini doldurursunuz :))))
Malzemeler:

  • Salatalık(1adet)
  • Havuc(1adet)
  • Yumurta(2adet)
  • Sosis(2adet uzun sosis/ya da 4adet tombul minik sosis)
  • Ton balıgı(1kutu buyuk olandan)
  • Mayonez(2yemek kasıgı)
  • Susam yagı(aktarlardan tatlı susam yagı alabilirsiniz ya da carrefour da satılan susam yagından alabilirsiniz)
  • Yosun(3yaprak/carrefour da genelde oluyor MARMARAFORUM carrefour da sushi bolumu kısmında yosun satılıyor,ayrıca icine koyulan sarı tatlı turp 단무지 burda bulabilirsiniz))
  • Pilav(Herkes lapa pilav yapabilir sanırım)
  • Tuz

 1:Salatalıgı guzelce yıkayıp ince uzun kesiyoruz(julyen kesimi)
 2:Havucu once ortadan kesmek daha kolay dograma islemi saglayacaktır,ortadan kestikten sonra salatalık gibi ince uzun(julyen)dogruyoruz.Dogradıgımız havucları tava da az yag ile soteliyoruz,kimbap icinde kıtır kıtır kalmaması icin yumusatıyoruz aslında..
 3:Yumurtalara tuz ekledikten sonra guzelce cırpıp omlet yapıyoruz,ben alt kısım pisince tavada katlaya katlaya pisirdim cunku omlet seklinde yapınca bana gore cok ince oluyor,sahsen hic hoslasmıyorum azcık kalın olsun istedim :))) katlayarak her yerinin pistigine emin olduktan sonra kesme tahtasına alıp uzun uzun parcalar halinde kesiyoruz.
 4:Benim kullandıgm sosisler uzundu oyuzden once ortadan sonra 3e ve 6ya bolup tava da 10~15sn kadar soteledim..
 5:Ton balıgına mayonez ilave edip guzelce karıstırıyoruz.
6:Lapa pilavımıza susam yagı ve tuz ekleyip karıstırıyoruz. Benim pilavımda siyah pirinc de vardı,ogun normal pilav yapmamıstım,yapılı olan bitmeden de yenisini yapmıyorum :)))
 7:Yosunun tırtıklı ve parlak kısmı vardır dikkatle bakınca gorebilirsiniz,pilavı o tırtıklı,kırcıklı gibi gorunen kısma guzelce yayıyoruz...
8:Sırası farketmeksizin hazırladıgımız malzemeleri ekliyoruz guzelce. Benim sıram;ton balıgı,yumurta,sosis,havuc,salatalık ♡.♡
 9:Malzemeleri duzgunce ust uste koyduktan sonra yavasca yuvarlayarak katlıyoruz,benim elimde katlama tahtası/aleti de vardı ama cogu kisi de olmadıgından direk bu sekilde gosteriyorum..
Katlarken malzemeler yandan kacabilir,malzeme cok koyarsanız yosununuz yırtılabilir,hafif hareketlerle ama kararlı bir sekilde yuvarlamak onemli :))))
10:Yuvarlama islemi bittikten sonra yani kimbap rulo haline getirildikten sonra istediginiz kalınlık da kesebilirsiniz.. Ister 1~2cm kalınlıgında kesin isterseniz direk ortadan kesip dizilerde ki gibi yiyin.. Ya da hepsini bosverin kesmeden yiyin :))) Secim size kalmıs ♡.♡
Benim kimbap tarifim de buraya kadardı.. Kalbinizden kopan baharatlarla sevdiklerinizin kalbinden midesine guzelce bir yolculuga cıkarak onların yuzundeki gulumsemesi olmanız dilegiyle♡.♡


Tarifleri deneyenler  bana da gondersin,tarif soran cok ama icraat yok gibi hissediyorum... Ustelik detaylarıyla,bulunabilir malzemeler ile sizlerin huzurunuza sunuyorum kalbimin kosesinde yer edinen tatları...


Her gununuz dunden daha guzel olsun♡.♡



Instagram:hyanggi.han
Facebook:Burcu Han

5 yorum:

  1. Ton balikli hic denemedim elimde var yosun denerim.icraat var ama vakit yok denersem hemen gondercem de buraya nasıl resim yükleniyor bilmiyorum :(.bide son bi soru pilavi komple mi yayiyoruz yoksa sonunda 2 parmak kadar bosluk mu birakiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2parmak kalinliginda bosluk birakiyoruz,onu demeyi unutmusum :))) facebook dan ya da instagramdan gonderebilirsiniz fktografi..

      Sil
  2. Valla hi güzel görünüyor daha önce denemiştim ton balıklı pek sevmiyorum , Ama yosun bulursam ilk fırsat yapıcam burda pek satılmıyor . Ton balığının yerine başka ne koyulabilir.
    Hiç fırsat olmuyor ya bakalım belki bu aralar denerim ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  3. Kimbap yapıp yemeyi çok istiyordum. Ama yosundan dolayı sürekli geri adım atıyorum yosunun tadı nasıl birde yosun bulamazsam neye saracağım?

    YanıtlaSil