Kucukken bir cogunuz benim gibi mısırı cok tuketmissinizdir. Suuuuuuuut mısır diye arabayla dolasan amcalar olurdu simdiler de pek gormesem de arada bir denk geliyorum.. Eski tadı olmadıgını mısır arabasının yanından gecerken kucuklugumde ki o hos mısır kokusunu alamadıgımdan sadece gecip gitmekle yetiniyorum...
Bugun paylascagım tarif gecen sene bir koreli kızda gormustum ve gercekten nekadar zekice ya biz niye hic bu sekilde yapmamısız ya da denememisiz demistim.Garip olan tarifin adı;마약 옥수수:(마약uyusturucu) anlamına geliyor ama bu mısırı yedikce yiyesiniz geldiginden uyusturucu gibi bagımlılık yapan mısır diye adlandırmıslar... Dun tarifin adını ogrendigimde esim anlattı anlamını ve cok garipsedim acıkcası ama yedikce yiyesiniz geliyor oyuzden mantıklı bir isimmis gibi dusundum :)))) Dun size anlatmak icin yaptım ve gercekten bagımlısı olabileceginiz bu tarifi sizlere gostermek istedim :)) yemeklerin bagımlısı olun da kotu seylerin bagımlılıgından kacının diye sosyal mesajı mi da iletirim takipcilerime :)))))) farklı olarak mısır pisirmek icin gerekli olan malzemeler asagida ki gibidir ^^
- Malzemeler
- Mısır
- Mayonez
- Tereyag/margarin
- Sweet chilli sos/yoksa tatli ketcap kullanın pek sıkıntı degil yani bu sosun olması(almak isterseniz carrefour'larda satılıyor)
- Kasar peynir(permesan peynir varsa o da olur)
- Karabiber/tuz
-
Ozaman yapılısa gecelim ☆.☆
1:Mısırları haslıyoruz,yani baya bildigimiz normal haslama :)))
2:Tavaya cok fazla olmicak sekilde tereyag/margarin koyuyoruz. Bende teremyag vardı onu kullandım,sırf bi tarif icin tereyag almak biraz gereksiz geldi :)))))
3: Eriyen yagın icine mayonez koyuyoruz,dusununce cay bardagının yarısından biraz fazla koymusum(4/3u seklinde)
4: mayonez ile birlikte sweet chilli sauce ekliyoruz bu da yaklasık mayonez ile aynı miktarda ekledim,sadece mayonez tadı agır gelebilir diye dusundum ...
5: Guzelce karıstırırken karabiber ve biraz da tuz ekleyip sosu iyice kaynastırıyoruz.
6: Haslanmıs mısırları sosa koyup iyice yiyene kadar sosu pisiriyoruz,5~6dakika sosla birlikte kaynassa yeterli aslında.
7:Servis tabagına alıp uzerine kasar peynir rendesi serpistirip afiyetle yiyoruz.
Benim tarifim bu kadar. Ayrıca sadece tereyag eritip hasladıgınız mısırlara surup 5~10dakika kadar fırına atıp pisirebilirsiniz de.. Basit ama lezzetli baska yemeklerle sevdiklerimizin kalbine giden yolda saglıklıca ilerleyelim.Kalbimizden kopan baharatlarla sevdiklerinize yemek yapan o degerli ellerinize saglık♡.♡
Yapilmasi gereken bir tarif dahaa ^^ Tesekkurler ablalarin en minnosu ♡-♡
YanıtlaSilAyyyyyyy ablalarin en minnosu seni pamuklara bogar ♡♡
SilGerçekten çok güzel görünüyor. Basit ve lezzetli olmuş. İsim gerçekten çok etkileyici. Tavuk için bunu yazsay mışlar ben bağımlısı olurdum heralde :D
YanıtlaSilÇok severim mısırı bizde (rizede) Haşlanmış mısıra Koliva derler çok severiz . Yemeklere de ekleriz haşlanmış mısır çok lezzetli .Mısırlarımız olsun deneyeceğim .
Teşekkürler ^♡^
Evet bizde cok kullaniriz misiri, hatta misir corbasi bile yapiyoruz :))) ay olsa da yesem bak canim istedi :)) bende kastamonuliyummmmmmm :)))) ay bak bisi daha ogrenmis oldum koliva ^^^^
SilAh AH benimde :)
SilValla karadeniz'e gelirseniz beklerim . Öğrenilcek çok şeyy var acelesi yok bende sen den öğreniyorum . ^^